Waar sta jij nu?

Weblog

Waar sta jij nu?

Stel jij je deze vraag wel eens als het gaat om je loopbaan? Waar sta ik nu? Hoe heb ik het gedaan de afgelopen jaren? Wat wil ik nog en hoe bereik ik dat? Zo maar wat vragen die horen bij even pas op de plaats maken.

Eens in de drie jaar is het voor mij tijd voor het verkrijgen van mijn herregistratie in het register voor loopbaanprofessionals, het CMI. Zeg maar een keurmerk voor loopbaanbegeleiders. Ik heb de zomermaanden gebruikt om het vereiste dossier op te bouwen aan de hand van een aantal vragen: Wat heb je bij je vorige herregistratie als ontwikkelpunt meegekregen en wat heb je hiermee gedaan in de afgelopen drie jaren? Hoe heb jij je persoonlijk en professioneel ontwikkeld? Wat zijn je doelen voor de komende drie jaren en hoe ga je die realiseren? Ik kan je zeggen dat dit zijn best lastige vragen die heel wat zelfreflectie vragen, maar die ook veel inzicht geven omtrent de vraag: waar sta ik nu? In het dossier verzamel ik daarnaast wat ik de afgelopen drie jaar aan ontwikkeling/bijscholing heb gedaan en vijf tevredenheidsverklaringen van opdrachtgevers en cliënten. Het is een opsteker om te vernemen dat opdrachtgevers en cliënten tevreden zijn over de geleverde dienstverlening. Het stimuleert ook weer om plannen te maken om je te blijven ontwikkelen. Op 31 juli kreeg ik bericht dat mijn dossier positief beoordeeld is en dat ik me dus weer drie jaar register loopbaanprofessional mag noemen.

Wanneer heb jij voor het laatst de tijd genomen om stil te staan bij deze vraag? Kom je er door de hectiek van alle dag niet aan toe? Wacht je tot het echt noodzakelijk is? De Corona-pandemie zorgt voor veel onrust en onzekerheid op de arbeidsmarkt. Veel mensen zoeken naar een antwoord op de vraag: Wat betekent dit voor mijn (loop)baan? Voor diegenen die hun baan verliezen is de vraag: Hoe nu verder? De overheid heeft 14 miljoen euro beschikbaar gesteld om werkenden en werkzoekenden in de gelegenheid te stellen samen met een loopbaanprofessional een persoonlijk actieplan op te stellen om aan het werk te blijven of weer te komen. Hiervoor doen we een digitale arbeidsmarkt scan. Je leest hierover meer op de site van Videre https://www.videre-coaching.nl/ontwikkeladvies/. Voor jou is het ontwikkeladvies gratis en een uitgelezen kans om te ontdekken waar je staat. Wacht niet te lang met aanmelden, want op = op.

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”