Tijdens een droomreis er achter komen wat bij jou past!

Weblog

Tijdens een droomreis er achter komen wat bij jou past!

Soms is niet studeren de beste optie. Dit gold ook voor Hans. Na het afbreken van twee studies, heeft hij na verschillende testen en gesprekken er voor gekozen om juist even geen studie te kiezen, maar te gaan reizen. Hij was dolblij met het advies van Jaap en ze hadden afgesproken na de reis zijn ervaringen te bespreken.

Jezelf ontdekken en er achter gekomen wat echt bij jou past!

Op aanraden van Jaap is Hans dus gaan reizen. Dit om verschillende redenen, hier lees je meer over in de blog ‘Soms is niet studeren de beste keuze.’ Wat Jaap wel zag is dat een sociale studie misschien wel bij hem zou passen. Voor dat Hans de reis zou maken, is hij daarom nog wel naar een open dag voor ‘Toegepaste Psychologie’ gegaan. Hij heeft zich toen ook wel ingeschreven voor het studiejaar erna, maar hij was nog niet 100% overtuigd. In het boekje, die hij op aanraden van Jaap mee nam op reis, schreef hij dat hij steeds meer en meer overtuigd raakte. De eerste vijf dagen was hij helemaal alleen en had hij geen planning. Het enige wat hij had als doel is zichzelf leren kennen. Dat vergt veel naar binnen kijken en veel over jezelf nadenken. Nadenken over je acties en wat voor consequenties dat voor jou heeft en voor andere mensen. Zelfreflectie is heel belangrijk. Achteraf gezien was de reis een heel goed advies, omdat Hans daardoor tijd voor zichzelf heeft genomen en  goed na kon denken over het jaar dat daarop zou volgen.

Belangrijkste veranderingen tijdens zijn reis

Op de vraag wat hij geleerd heeft tijdens zijn reis? ‘het belangrijkste wat ik geleerd heb, is lastig te zeggen. Ik ben extraverter geworden, dat is natuurlijk iets wat nodig is op reis. Het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb zijn veel dingen over mijzelf en het feit dat ik heel veel zelf kan bereiken. Ik heb nog meer geleerd voor mezelf te kiezen in plaats van de prioriteit aan ander mensen te geven. Door de prioriteiten aan ander mensen te geven, vergat ik op een gegeven moment mezelf en dat is in Nieuw-Zeeland wel veranderd.’, aldus Hans.

Bang voor de toekomst?

Of het spannend was om voor de derde keer te gaan studeren? Juist niet! Door de reis en het advies van Jaap wist hij dat hij aan de goede studie zou beginnen, iets wat veel beter bij hem zou passen dan ‘Integrale Veiligheid’ of ‘Sport, Gezondheid en Management’.

In welke situatie je nou zit, of je wil stoppen met je studie of je een tussenjaar wilt nemen. Het heeft voor Hans altijd gewerkt om te luisteren naar zijn gevoel en te kijken naar wat hij graag wil. Wat mij daarbij heeft geholpen is ook het advies van anderen. Hans wil jaap daarom graag nog een keer bedanken voor zijn advies. Het advies heeft Hans heel goed geholpen. Niet alleen op het gebied van de juiste studiekeuze, maar ook met het ontwikkelen van zichzelf.

Wil jij meer weten over Hans?

Wil je het hele interview met Hans lezen? Kijk dan hier.

Of heb jij ook hulp nodig met de keuze van jouw studie? Neem dan contact met ons op.

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”