Reflecties op het Wad

Weblog

Reflecties op het Wad

Ben je wel eens met de veerboot naar één van de Waddeneilanden gevaren of heb je wel eens een wadlooptocht gemaakt? Dan heb je vast gezien hoe mooi de zon kan reflecteren op de droogvallende zandplaten. Als wadloopgids kom ik al jaren op het Wad, maar dit lichtschouwspel blijft me fascineren. Niet alleen in letterlijke zin geniet ik van de reflecties op het Wad, ook in de figuurlijke betekenis.

Een scheiding tussen twee werelden

Voor mij is de zeedijk een scheiding tussen twee werelden. De vaste wal is de wereld met verantwoordelijkheden, verplichtingen en (werk)druk, kortom een wereld met veel moeten. Wanneer ik de 7,5 meter hoge zeedijk aan de Waddenkant afdaal stap ik een wereld in met leegte, ruimte en vrijheid. Hier staat willen centraal. Hier krijg ik nieuwe energie, laad ik mezelf weer op. Hier neem ik letterlijk en figuurlijk afstand van wat me in beslag neemt en kan ik zaken relativeren en vanuit een ander perspectief bekijken. Hier ervaar ik waar ik werkelijk behoefte aan heb, wat voor mij echt van waarde is. Verbondenheid met de natuur om me heen én mijn eigen natuur!

Verbondenheid voelen met de natuur

Ervaar jij momenteel veel druk (stress)? Loop je al tijden met een probleem of vraag rond? Wil jij ook graag verbondenheid voelen met de natuur en met je diepere verlangens en behoeften? Kortom: ben je nieuwsgierig naar wat het Wad met je doet? Kom het ervaren! Ik neem je als coach graag een keer mee naar dit unieke stuk ongerepte natuur. In de periode van mei tot en met september bied ik je tegen een aantrekkelijk tarief een bijzondere dag aan van ervaren en reflecteren. Gun jij jezelf (of iemand anders) zo’n bijzondere ervaring?

Hoe ziet dit aanbod eruit?

Hoe ziet dit aanbod eruit? In een telefonisch, verkennend gesprek vooraf bespreken we je verwachtingen, wensen en behoeften. Verder nemen we door hoe jij je kunt voorbereiden op deze dag. Tenslotte plannen we een datum en maken we de noodzakelijke praktische afspraken die je ook schriftelijk op de mail ontvangt. Bij deze tocht gaat het niet om fysieke uitdaging of sportieve prestatie. Tijdens onze wandeling op het Wad bied ik je vooral de gelegenheid om in stilte te ERVAREN wat het Wad met je doet en een luisterend oor. Als je dat wilt kunnen we een oefening doen die je helpt focussen. Aan het eind van de wandeling geef ik je tips hoe jij je ervaringen van die dag kunt vastleggen en vasthouden. Na 3-4 weken neem ik weer telefonisch contact op om te horen hoe de ervaringen hebben doorgewerkt in je leven.

Je vindt het aanbod  en meer over natuurcoaching op de pagina natuurcoachen. Wil je contact opnemen? Kijk dan hier. 

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”