Over ons

Waarom kies je voor Videre?

“De balans in een groot deel van levensgeluk zit vooral ook in een balans tussen talent, beroep en doorontwikkeling in een loopbaan. Werk is gewoon een belangrijk deel van ons bestaan en als je daarin een gelukkige match hebt, dan gaat er al heel veel goed” zegt Jaap Baalbergen, eigenaar van Videre.

Jaap heeft ruim 30 jaar ervaring als loopbaanprofessional. Als extern loopbaanadviseur adviseerde hij organisaties en medewerkers uit diverse branches bij loopbaanvragen. Hij werkte als loopbaanbegeleider en studentendecaan in het middelbaar-  en hoger onderwijs. Als consultant adviseerde hij organisaties over de inzet van (digitale) systemen die het personeels- en loopbaanbeleid ondersteunen en daarnaast trainde hij (HRM) professionals in het gebruik van deze tools.

Twee thema’s…

… vormen in het levensverhaal van Jaap Baalbergen een belangrijke rol; de natuur en bewegen. “Mijn belangstelling voor de schoonheid en wonderen van de natuur zat er al van jongs af aan in. Omdat ik deze fascinatie graag wilde delen met andere mensen volgde ik een opleiding tot IVN-natuurgids. Later besloot ik, betoverd door de schoonheid van de Waddenzee bij laagwater, om gediplomeerd wadloopgids te worden.”

Pelgrimage

Het thema ‘bewegen’ is voor Jaap de drijfveer voor het hardlopen en deelnemen aan halve marathons. “Ik beleef veel plezier aan trailrunning, hardlopen in de vrije natuur over onverharde paden. En toen ik een vriend hoorde vertellen over zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella, wilde ik dat zelf ook ervaren.”  Van het Friese Sint Jacobiparochie fietste Jaap ruim 2500 kilometer naar Spanje en liep hij ook nog eens ruim 300 kilometer van Porto via Santiago naar Muxia aan de Spaanse kust.

Het best denkbare

Geen half werk dus. “En met mijn bedrijf wil ik mij ook onderscheiden en wel met de best denkbare begeleiding als het gaat om keuzes in beroep en loopbaan.  De focus in een traject ligt daarbij op coaching van keuzes in persoonlijke en professionele doorontwikkeling, de koers die jou als klant de meest waarvolle route laat volgen.” Videre bestaat sinds 2006. “Belangrijk voor mij was dat Videre moet staan voor betrokkenheid en persoonlijk contact, een resultaatgerichte aanpak, heldere afspraken en een efficiënte planning, dus geen wachttijden.”  Meer over onze aanpak

Ziel en zakelijkheid

Jaap Baalbergen werkt met ziel en zakelijkheid in diverse sectoren waaronder de zakelijke dienstverlening (bank, verzekeringen), zorg, welzijn en onderwijs, bouw- en civiele techniek en diverse overheidsdiensten. Zijn ervaring als coach omvat alle niveaus binnen organisatie. Hij werkt met uitvoerende medewerkers, leidinggevenden, startende en ervaren professionals. Hij begeleidt mensen in alle leeftijdsfasen van jongeren die aan het begin van hun carrière staan tot midcareer cliënten en oudere medewerkers die zich afvragen hoe zij duurzaam inzetbaar kunnen blijven.

De weg is het doel

De volgende stap zet je met Videre

Afstuderen

Jaap, die gelooft in een leven lang leren, studeerde in 1990 af aan de Academie Mens en Arbeid als Studiekeuze- en Loopbaanadviseur. “Via opleidingen en cursussen verdiepte ik mij in uiteenlopende methodieken van het vakgebied, zoals: biografisch werken, creatieve loopbaanplanning, wandel- en natuurcoachen, de motivatietheorie en zelfkonfrontatiemethode (ZKM) van professor H.J.M. Hermans, oplossingsgericht coachen, voice dialogue, Appreciative Inquiry, stresspreventie en -interventie volgens de CSR methode.” Hij beschikt dus over een rijk assortiment aan methodieken en instrumenten om mensen effectief te kunnen coachen bij studiekeuze- en loopbaanvragen.

Betoverd door natuur en beweging

Reiss Motivation Profile

Belangrijk in de aanpak van Videre is de Reiss methodiek. Jaap: “In Amerika heeft Professor Reiss baanbrekend onderzoek gedaan naar wat mensen drijft en motiveert. Dit resulteerde in een bruikbare test, het Reiss Motivation Profile (RMP), waarmee de basismotivaties van een persoon in kaart gebracht kunnen worden.” Jaap is als gecertificeerd RMP-master opgeleid om deze test adequaat in te kunnen zetten. “Bij Videre combineren we in onze aanpak de voordelen van verschillende benaderingen”, vervolgt Jaap. “Via tests en psychologisch onderzoek kunnen we in korte tijd op een objectieve manier belangrijke aspecten van een persoon in kaart brengen. In een persoonlijk gesprek wordt deze informatie besproken en krijgt zo betekenis in het persoonlijke verhaal.

Vanuit dit inzicht kun je de juiste keuzes maken en de regie nemen ten aanzien van je eigen loopbaan. En als dat lukt, het vinden van die weg, dan is dat prachtig en precies wat we bij Videre willen bereiken.”