Deskundigheid en betrouwbaarheid staan bij Videre voorop. Ontwikkeling is voor ons een continu proces en het bijhouden van kennis en vaardigheden een vanzelfsprekendheid. Via een accreditatieprocedure toetst eigenaar Jaap Baalbergen iedere drie jaar bij het CMI, het NOLOC en het register BKA zijn vakbekwaamheid.
De begeleiding start vrijwel altijd met een kennismakingsgesprek, omdat ons uitgangspunt is dat ieder traject uniek is en afgestemd op de vraag en behoeften van de cliënt. Wanneer een bedrijf opdrachtgever is maken we ook graag nader kennis omdat we erin geloven dat de beste resultaten in worden bereikt vanuit een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen.
De basis van onze begeleiding is een helder plan van aanpak waarin de vraag, het beoogde resultaat, de aanpak en de kosten duidelijk worden omschreven. Dit geeft voor alle partijen duidelijkheid en voorkomt misverstanden. Videre houdt van open en transparante communicatie. Dit zie je ook terug in de rapportages. Onze dienstverlening is persoonlijk en betrokken, zo heb je altijd één aanspreekpunt. We doen ons best om het maximaal haalbare resultaat te behalen voor onze cliënten en daarin gaan we behoorlijk ver.
Onze aanpak is enerzijds nuchter en zakelijk. Zo zetten wij vaak psychologische tests in om wetenschappelijk snel en effectief feiten en uitgangspunten boven water te krijgen. Daarnaast is er altijd aandacht voor het persoonlijke aspect, naar datgene wat iemand motiveert en in beweging brengt. Wij geloven dat echte verandering wordt bereikt wanneer keuzes worden gebouwd op fundamentele behoeften (drijfveren) en positieve overtuigingen (beliefs). Bezieling en zakelijkheid in één aanpak zou je kunnen zeggen.
“Logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt ons overal.” – Einstein
Wij bieden die begeleiding die nodig is; niet meer, maar ook niet minder. In principe is ieder traject dan ook maatwerk. Om een indruk te geven van wat we doen vermelden we een aantal veel gevraagde diensten onder ‘ons aanbod’ op de website.
Jongeren begeleiden we bij het maken van een studiekeuze en het opstarten van hun loopbaan. Zoek je bevestiging dat je op het goede spoor zit met je keuze of wil je wat meer focus aanbrengen, dan is het traject ‘check je studiekeuze’ voor jou passend. Weet je het echt nog niet en heb je meer begeleiding nodig, met ‘maak een studiekeuze’ zet je alle stappen die nodig zijn om tot een passende studiekeuze te komen, waarbij je op professionele wijze wordt gecoacht.
Bij loopbaanbegeleiding kun je onder andere kiezen uit een Loopbaanscan en Loopbaancoaching. Bij de scan brengen we met inzet van psychologische tests een aantal belangrijke zaken in kaart, zoals: persoonlijke kwaliteiten, interesses en loopbaanwaarden. Vanuit deze inzichten bespreken we wat voor jou passende loopbaanmogelijkheden zijn. Loopbaancoaching leent zich goed voor meer procesmatige vragen op het gebied van loopbaanontwikkeling, persoonlijk functioneren, hervinden van een goede balans tussen werk en privé, enz. De begeleiding bestaat vooral uit coachgesprekken en opdrachten (onderzoeken, waarnemen, experimenteren).