Ontwikkeladvies

Gratis ontwikkeladvies bij Videre

De Coranacrises heeft grote gevolgen voor de economie en arbeidsmarkt. Staat jouw baan ook onder druk? Dan kan het zinvol zijn om samen met loopbaancoach op een rij te zetten waar voor jou kansen liggen en hoe jij je loopbaan op de rails houdt. In twee tot drie gesprekken onderzoeken we de mogelijkheden en werken we aan een persoonlijk actieplan. De overheid heeft 50 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor de ontwikkeladviezen via het programma ‘NL Leert door’ waardoor het advies voor jou gratis is. Videre kan je ook adviseren over kosteloze online scholing vanuit hetzelfde overheidsprogramma.

Wat houdt het ontwikkeladvies precies in?

Op dit moment is de exacte regeling nog niet bekend. Wel is bekend gemaakt dat de regeling is bedoeld voor iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Je kunt het ontwikkeladvies dus aanvragen als je: (nog) aan het werk bent, in loondienst bent, zzp-er of zelfstandig ondernemer bent en wanneer je geen werk meer hebt maar wel graag weer aan de slag wilt. De regeling gaat naar verwachting half augustus in en bestaat uit een arbeidsmarktscan twee tot drie gesprekken waarin o.a. de volgende zaken aan de orde kunnen komen:

  • Over welke ervaring en competenties beschik je? Hoe en waar kun en wil jij die inzetten?
  • Wat zijn op dit moment kansrijke branches en beroepen en welke zijn voor jou interessant?
  • Welke (kosteloze) scholingsmogelijkheden zijn er voor jou?
  • Hoe vind jij een passende baan, handig gebruik makend van je netwerk en sociale media?
  • Hoe presenteer jij je motivatie en kwaliteiten op een goede manier in je CV, op je LinkedIn pagina en tijdens een sollicitatiegesprek?
  • Hoe schrijf je een onderscheidende en overtuigende sollicitatiebrief?

Wat moet ik doen?

Stap 1: meld je nu alvast aan bij Videre voor het ontwikkeladvies (vermeld: naam, mailadres, telefoonnummer en mededeling ‘ontwikkeladvies’)

Stap 2: wij houden je op de hoogte over de regeling en zodra de exacte regels bekend zijn bekijken we of je voldoet aan de criteria en maken we nadere afspraken

Stap 3: we nodigen je uit voor het eerste gesprek op de locatie van Videre te Dokkum of voor een online gesprek. Je krijgt een passend advies over jouw arbeidsmarktkansen en een persoonlijk actieplan.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Videre.

.