Ontwikkeladvies

Waarom kies je voor Videre?

Wil jij een stap zetten in je loopbaan en kun jij goed advies gebruiken? Met het gratis ontwikkeladvies breng jij je arbeidsmarktkansen in beeld en maak je een concreet actieplan.

Gratis ontwikkeladvies bij Videre

Vanwege het succes van het ontwikkeladvies 45plus en vanwege de effecten die de Corona veroorzaakt op de arbeidsmarkt heeft de regering op 29 september 2020 besloten opnieuw 55.000 ontwikkeltrajecten beschikbaar te stellen. Vanaf 1 december 2020 kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies krijgen bij een loopbaanadviseur. De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

De regeling is bedoeld voor iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Je kunt het ontwikkeladvies dus aanvragen als je: (nog) aan het werk bent, in loondienst bent, zelfstandig ondernemer bent en wanneer je geen werk meer hebt maar wel graag weer aan de slag wilt. Het ontwikkeladvies bestaat uit een arbeidsmarktscan drie tot vier gesprekken van in totaal 4 uren. De gesprekken kunnen face to face plaatsvinden of online. De volgende zaken kunnen aan de orde komen:

  • Over welke ervaring en competenties beschik je? Hoe en waar kun en wil jij die inzetten?
  • Wat zijn op dit moment kansrijke branches en beroepen en welke zijn voor jou interessant?
  • Welke (kosteloze) scholingsmogelijkheden zijn er voor jou?
  • Hoe vind jij een passende baan, handig gebruik makend van je netwerk en sociale media?
  • Hoe presenteer jij je motivatie en kwaliteiten op een goede manier in je CV, op je LinkedIn pagina en tijdens een sollicitatiegesprek?
  • Hoe schrijf je een onderscheidende en overtuigende sollicitatiebrief?

Kan ik me nog aanmelden?

 

Op 1 december zijn 55.000 ontwikkeltrajecten geregistreerd. Daarmee was in 1 dag de subsidiepot leeg. Aanmelden voor een gratis ontwikkeltraject is helaas niet meer mogelijk.

Heb je een ontwikkelvraag? Onder het kopje Loopbaanadvies aanbod lees je wat Videre voor je kan betekenen. Neem vrijblijvend contact op.