Ontwikkeladvies

Waarom kies je voor Videre?

Dreig jij door de ontwikkelingen je baan of omzet kwijt te raken of is dit al gebeurd? Met het gratis ontwikkeladvies breng jij je arbeidsmarktkansen in beeld en maak je een concreet actieplan.

Gratis ontwikkeladvies bij Videre

De Coronacrisis heeft grote gevolgen voor de economie en arbeidsmarkt. Staat jouw baan ook onder druk? Dan kan het zinvol zijn om samen met een loopbaancoach op een rij te zetten waar voor jou kansen liggen en hoe jij je loopbaan op de rails houdt. In twee tot drie gesprekken onderzoeken we de mogelijkheden en werken we aan een persoonlijk actieplan. De overheid heeft 14 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor de ontwikkeladviezen via het programma ‘NL Leert door’ waardoor het advies voor jou gratis is. Videre kan je ook adviseren over kosteloze online scholing vanuit hetzelfde overheidsprogramma.

Wat houdt het ontwikkeladvies precies in?

De regeling is bedoeld voor iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Je kunt het ontwikkeladvies dus aanvragen als je: (nog) aan het werk bent, in loondienst bent, zzp-er of zelfstandig ondernemer bent en wanneer je geen werk meer hebt maar wel graag weer aan de slag wilt. De regeling is per 1 augustus ingegaan en bestaat uit een arbeidsmarktscan drie tot vier gesprekken waarin o.a. de volgende zaken aan de orde kunnen komen:

  • Over welke ervaring en competenties beschik je? Hoe en waar kun en wil jij die inzetten?
  • Wat zijn op dit moment kansrijke branches en beroepen en welke zijn voor jou interessant?
  • Welke (kosteloze) scholingsmogelijkheden zijn er voor jou?
  • Hoe vind jij een passende baan, handig gebruik makend van je netwerk en sociale media?
  • Hoe presenteer jij je motivatie en kwaliteiten op een goede manier in je CV, op je LinkedIn pagina en tijdens een sollicitatiegesprek?
  • Hoe schrijf je een onderscheidende en overtuigende sollicitatiebrief?

Kan ik me nog aanmelden?

Helaas kun jij je niet meer aanmelden voor het gratis ontwikkeladvies, omdat op 1 september 2020 alle 22.000 door het ministerie beschikbaar gestelde trajecten zijn aangevraagd.

Wil je weten hoe Videre jou verder kan helpen? Neem dan gerust contact op met Videre.

.