Ontwikkeladvies werkt!

Weblog

Ontwikkeladvies werkt!

Vanaf augustus 2020 konden werkenden en werkzoekenden zich aanmelden voor een gratis ontwikkeladvies. De kosten werden vergoed door de overheid in het kader van de steunmaatregelen NL leert door. De 20.000 beschikbare trajecten bleken te voorzien in een behoefte en waren in korte tijd vergeven. Het goede nieuws is dat er per 1 december 2020 weer 50.000 trajecten beschikbaar komen. Ik heb een aantal ontwikkeladviezen inmiddels afgerond en de andere trajecten rond ik de komende maand af, zodat ik begin december weer klaar ben voor de tweede ronde. De eerste belangstellende heeft zich al bij Videre gemeld.

Willy vroeg een ontwikkeladvies aan omdat zij haar baan was kwijtgeraakt en ze op zoek was naar ander werk. Zij heeft jaren een baan op zee gehad en wilde nu graag werk op de vaste wal. Dat betekent switchen van branche en functie, een hele stap die de nodige vragen en onzekerheden met zich meebrengt. Via een arbeidsmarktkansen scan hebben we haar arbeidsmarktpositie in beeld gebracht en passende, kansrijke mogelijkheden op een rij gezet. Daarnaast hebben we doorgenomen hoe zij op een proactieve manier de arbeidsmarkt kan benaderen en hoe zij op een overtuigende manier haar motivatie en kwaliteiten in het sollicitatieproces kan overbrengen. Kort nadat het ontwikkeladvies was afgerond kreeg ik een enthousiaste mail dat zij was aangenomen op een functie die niet direct aansluit bij haar opleiding, maar waarvoor ze wel de juiste competenties heeft. Er is een goede klik met het bedrijf. De ontbrekende kennis en vaardigheden gaat zij de komende maanden opdoen en daar heeft Willy veel zin in.

Over het ontwikkeltraject bij Videre schrijft Willy: Jaap is een rustige, fijne man die goed luistert en direct inspeelt op wat je zegt. Hij legt ook andere zienswijzen voor zodat je uit je eigen beperkte blikveld komt. Hij kent de arbeidsmarkt en omdat hij zich goed kan verplaatsen in jouw situatie weet hij wat voor soort bedrijven bij je passen. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan weet ik nu hoe ik een mooi bedrijf het beste kan benaderen, hoe ik onbekende mensen kan benaderen voor een netwerkgesprek en doordat we veel gestelde sollicitatievragen hebben doorgenomen ging ik veel zekerder het gesprek in, met resultaat!

Dankjewel voor de mooie woorden Willy, het was prettig samenwerken met jou!

Wil jij ook in aanmerking komen voor een gratis ontwikkeladvies vanaf 1 december, meld je nu alvast aan bij Videre.

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”