How to (ex)change the world

Weblog

How to (ex)change the world

Videre is supporter van het project how to exchange the world. Voor ieder studiekeuze begeleidingstraject dat Videre uitvoert wordt een bedrag gedoneerd aan dit project. Daarnaast wil Videre graag jonge mensen inspireren met de visie en positieve verhalen van Anna en Andrea.

 

Dagelijks worden we in de media overspoeld met allerlei ellende en negatieve nieuwsfeiten. De Good News Letter die ik regelmatig in de mailbox krijg staat vol met verhalen van bevlogen mensen die in hun directe omgeving of gemeenschap initiatieven ontplooien die een positieve bijdrage leveren aan die omgeving en daarmee de wereld een beetje mooier maken.

Anna en Andrea reizen over de wereld om changemakers te bezoeken. In ruil voor eten, onderdak en hulp bij het plannen van de volgende stap stellen zij hun kennis, vaardigheden en netwerk ter beschikking aan de changemakers. Hun project is een voorbeeld voor jonge mensen, omdat het laat zien hoe je door je hart te volgen een ideaal, droom en idee kunt laten uitgroeien tot iets moois, iets groots.

Via de changemaker-cursussen die ze overal organiseren helpen ze jonge mensen handen en voeten te geven aan hun dromen en ideeën. Deze dromen hoeven niet groots of wereldschokkend te zijn als ze maar voortkomen uit het hart.

Kijk voor meer informatie op:
www.exchangebabel.com
www.facebook.com/exchangebabel

Remco Campert schreef een prachtig gedicht over verandering.

verandering begint niet met grote woorden
maar met kleine daden

zoals een storm met zacht geritsel in de tuin
of een kat die de kolder in zijn kop krijgt

zoals de brede rivieren
met een kleine bron
verscholen in het woud

zoals een vuurzee
met dezelfde lucifer
die de sigaret aansteekt

zoals liefde met een blik
een aanraking iets dat je opvalt in een stem

jezelf een vraag stellen
daarmee begint verandering

en dan die vraag aan een ander stellen

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”