Burn-out

Hoe voorkom ik een burn-out?

Weblog

Hoe voorkom ik een burn-out?

Een dame werkt al jaren als analist bij een bank. Dit betekent dat ze veel onderzoeken verricht. Ze is een zeer gewaardeerde collega en krijgt ook veel opdrachten binnen vanwege goede prestaties. Zo heeft ze door haar goede prestaties onlangs een loonsverhoging gekregen. De laatste tijd ervaart ze veel stress en loopt ze bijna tegen een burn-out aan. Ze voelt zich gespannen, slaapt slecht en weet niet waar dit vandaan komt. Past mijn loopbaan nog bij mij? Wil ik verder blijven werken in deze functie? Hoe sta ik in mijn werk? Dit zijn vragen die bij haar naar boven kwamen. Jaap heeft haar geholpen om antwoord te krijgen op deze vragen en te richten op haar loopbaan en de toekomst.

Inzicht van kwaliteiten

Samen met Jaap (loopbaancoach van Videre) is ze gaan onderzoeken wat haar kwaliteiten en valkuilen zijn. Haar gerichtheid op kwaliteit is haar sterke kant en maakt haar tot een goede onderzoeker. Het is tevens haar valkuil omdat ze doorschiet in perfectionisme. Zo zet zij zichzelf onder druk. Ze wil het beste uit zichzelf halen en houd er niet van om fouten te maken, zelfs als het om kleine fouten gaan. Samen met Jaap heeft ze gekeken waar haar perfectionisme vandaan kwam. Zo is ze erachter gekomen dat haar perfectionisme al vroeg is begonnen, aangezien ze uit een ondernemersgezin komt waar presenteren erg belangrijk is.

Vermindering symptomen burn-out

Nu zij inzicht heeft in haar valkuil en wat maakt dat zij in haar valkuil schiet, herkent ze deze situaties beter en kan ze anders reageren. Op haar werk geeft ze vaker opdrachten uit handen, aangezien ze er niet aan toe komt of een andere collega het ook kan doen. Dit geeft haar veel rust en de symptomen van de burn-out lijken langzaamaan te verdwijnen. Ze voelt zich weer lekkerder in haar vel en heeft veel meer energie. Door de gesprekken met Jaap heeft ze een helder loopbaan- en toekomstperspectief gekregen wat rust en duidelijkheid geeft.

Jaap helpt jou graag!

Ervaar jij de laatste tijd ook veel stress op het werk? Of loop jij ook bijna tegen een burn-out aan? Wie weet kan Jaap iets voor u betekenen. Wij van Videre geven u inzicht in uw talenten en eigenschappen om goede keuzes te maken als het gaat om uw werk. Door de betrouwbare gesprekken, 25 jaar ervaring en deskundigheid kunnen wij jou optimaal inzicht geven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”