studiekeuze

Help, hoe maak ik een studiekeuze?

Weblog

Help, hoe maak ik een studiekeuze?

Vol goede moed en met veel enthousiasme is uw kind begonnen aan een studie. Na de eerste paar weken merkt u dat uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit. U komt erachter dat de studiekeuze niet aansluit bij uw kind en dat uw kind ongelukkig voelt in de studie. Hij of zij wil switchen van studie. Door het maken van een keuze die niet goed uitpakt wordt uw kind onzeker. De keuze die hij of zij nu gaat maken moet wel een goede keuze zijn. Goede tips zijn er genoeg te vinden op internet, maar die nemen de onzekerheid niet weg. Als ouder wilt u maar één ding; dat uw kind gelukkig is. Jaap van Videre Coaching helpt uw kind graag op weg met het maken van een goede studiekeuze.

Wat wil ik?

Jaap is studiekeuzeadviseur en denkt mee met uw kind om te komen tot een goede beslissing. Allereerst is het belangrijk om te weten wat de talenten en drijfveren van uw kind zijn. Wat wil hij of zij bereiken? Waar staat uw kind voor? Waar wordt uw kind gelukkig van? Het is belangrijk dat uw kind eerst zichzelf leert kennen voordat er een keuze wordt gemaakt voor een studie. Aan de hand van een Reiss Motivation Profile krijgt uw kind een helder beeld van wat zijn/haar drijfveren zijn. Ben ik onafhankelijk of juist samenhorig? Wil ik graag anderen helpen of heb ik liever de regie zelf in handen? Op al deze vragen krijgt uw kind antwoord en zo ontstaat er een persoonlijke motivatieblauwdruk. Samen met Jaap krijgt u kind meer inzicht in zichzelf en waar hij of zij behoefte aan heeft en enthousiast van wordt.

 

Hulp bij studiekeuze

Als er duidelijk is wat de drijfveren en motivaties zijn, wordt er gekeken welke studies het beste bij de persoonlijke interesses aansluiten. Tegenwoordig zijn er zo veel studies waar uw kind uit kan kiezen, dat het moeilijk wordt om de juiste keuze te maken. Samen met Jaap gaat uw kind aan de slag met een Studie-interesse Test. Deze test helpt onderscheid te maken tussen studies die inhoudelijk goed aansluiten en welke minder goed aansluiten bij de interesses. Zo wordt een duidelijke focus aangebracht in de hoop van opleidingsmogelijkheden. Het resultaat is een overzichtelijk aantal interessante opties. Een goede selectie aan studies waarmee uw kind een stevige studiekeuze kan maken.

 

Kom in actie en maak een studiekeuze

Door de combinatie van de REISS Profile test en de Studie-interesse Test, kan uw kind een studiekeuze maken waar hij of zij gemotiveerd voor is. Dit maakt studeren niet alleen plezierig maar vergroot ook de kans op studiesucces. Wilt uw kind switchen van studie? Kom dan in actie en neem contact op met Jaap! Het maken van een studiekeuze is niet moeilijk als je weet wat je wilt.

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”