Gratis Ontwikkeltraject voor 45-plussers

Weblog

Gratis Ontwikkeltraject voor 45-plussers

Hoe ziet jouw werk er op dit moment uit? Kun je jouw baan volhouden tot de nieuwe AOW-leeftijd? Of voelt het anders dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden? En als je toch nog wat anders wilt, hoe pak je dit dan aan? Wat zijn de stappen en de mogelijkheden? Bij Videre kun je terecht voor gratis Ontwikkeladvies als je ouder bent dan 45 jaar en aan een aantal voorwaarden voldoet.

Subsidieregeling vanuit het ministerie

Het Ontwikkeladvies is een Subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor werkende vijfenveertigplussers. Het is bedacht om jou als persoon wendbaar te maken voor de arbeidsmarkt en waar nodig te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Het Ontwikkeladvies stelt werkenden in staat om met behulp van een loopbaanadviseur een beter beeld van jouw ‘arbeidsmarkt-fitheid’ te krijgen.  Maar wat wij bij Videre heel belangrijk vinden, is dat jij plezier hebt in jouw werk en dat je dit plezier ook behoudt de rest van jouw loopbaan.

Wat houdt Ontwikkeladvies bij Videre precies in?

In twee of drie sessies probeer ik samen met jou een plan op te stellen waarin duidelijk wordt hoe je op een duurzame en leuke manier kunt doorwerken tot de pensioenleeftijd en ziekteverzuim of werkloosheid kunt voorkomen.

Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden in verband met de subsidieregeling, namelijk;

  • Je bent 45 jaar of ouder
  • Je werkt gemiddeld meer dan 12 uur per week
  • Je bent niet in ziek en/ of zit niet in de ziektewet
  • Je zit niet in een reorganisatie- of ontslagregeling.

Als je aan al deze voorwaarden voldoet, regelen wij alles rondom de subsidie. Zijn er voorwaarden waar jij niet aan voldoet? Neem dan contact op met Videre om te ontdekken wat Videre voor jou kan betekenen.

Wil jij gebruik maken van het gratis Ontwikkeladvies? Neem dan contact met ons op.

Als aanvulling zijn er twee zaken om rekening mee te houden:

  • het is geen volledig loopbaantraject!
  • Ter verantwoording naar het ministerie moet er een kopie van het ID worden gemaakt en formulieren worden ingevuld.

“Op basis van 25 jaar ervaring
en een eigentijdse visie op studiekeuze
hanteert Videre een unieke studiekeuze methodiek”