Studiekeuze aanbod

Inzicht in eigen talenten en motivatie

Wist je dat:

42%

van de studenten in het hoger onderwijs binnen 2 jaar ontevreden is over de gemaakte studiekeuze?

71%

van de studenten die gestopt zijn met hun opleiding achteraf gezien onvoldoende aandacht aan hun studiekeuze geschonken hebben? (bron: DeDecaan.net)

€10.000

de gemiddelde kosten zijn (berekening NIBUD) wanneer je een jaar extra moet studeren door het maken van een verkeerde studiekeuze?

Dat moet toch anders kunnen?

De feiten liegen er niet om. Er gaat veel mis bij de studiekeuze van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Alle cijfers wijzen erop dat leerlingen onvoldoende worden begeleid in hun keuzeproces. Voor leerlingen is het afbreken van de studie een teleurstellende ervaring die hen onzeker maakt. Voor zowel leerlingen als ouders heeft een foute studiekeuze flinke financiële consequenties.

Snelle resultaten

Intensieve begeleiding biedt leerlingen in 3 tot 4 weken inzicht in eigen talenten, passies en passende toekomstmogelijkheden!

95% tevredenheid

95% van de leerlingen die door Videre werden begeleid bij hun studiekeuze zijn na een half jaar studeren tevreden over de gemaakte keuze en gemotiveerd voor de studie!

Een dikke 8!

De persoonlijke begeleiding en advisering door Videre Coaching wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,6!

8,6

Aanbod:

Check je studiekeuze!

Maak een studiekeuze

Voor wie?

De studiekeuzecheck van Videre is het meest waardevol voor middelbare scholieren die in havo-5, vwo-5 en vwo-6 zitten en daarnaast voor mbo- en hbo-studenten die willen doorstromen, of wo-studenten die zich verder willen specialiseren.

Doel

 • Je hebt één of meer studies op het oog en je wilt weten of deze studies bij jou passen en of er misschien andere studies zijn die beter bij je passen;
 • Je wilt graag te weten komen wat je interesses zijn, en welke studies het beste hierbij aansluiten zodat je gericht open dagen kunt gaan bezoeken;
 • Je twijfelt of de studie die je nu volgt wel goed bij je past en je wilt ontdekken welke studies het beste bij jouw motivaties past zodat je nog op tijd kan bijsturen.

Werkwijze

Na een (telefonische) kennismaking met onze coach vul je digitaal het intakeformulier in. Je maakt online de Studie Interesse Test (SIT) en Persoonlijkheidstest voor Jongeren (PTJ) van Talent Focus. Wij analyseren de gegevens. In een persoonlijk gesprek spreken we de rapportages goed met je door. Je krijgt heldere tips en adviezen over je studiekeuze en over de vervolgstappen die je kunt ondernemen.

Resultaat

 • Je weet in welke studies jij inhoudelijk (wat betreft de lesstof) het meest geïnteresseerd bent en wat je motiveert en blij maakt;
 • Je weet in welke opzichten de studies die jou interesseren aansluiten op jouw sterke punten en aan welke punten je nog kunt werken.

Investering

€295,- inclusief 21% btw, een relatief kleine investering die snel veel duidelijkheid zal verschaffen voor en tijdens je studie. Veel scholieren en studenten maken foute keuzes. Voorkom dit, want een  foute keuze is vele malen duurder!

Vervolg

Mocht je na het advies nog niet helemaal zeker zijn van je keuze, dan kun je altijd extra coachgesprekken aanvragen. Deze uitvoerige gesprekken kosten €90,-  We kunnen dan nog dieper op jouw situatie en het maken van keuzes ingaan. Neem de tijd voor een keuze en kies dan goed.

Voor wie?

Weet je nog helemaal niet of alleen vaag wat je zou willen? Deze studiekeuzebegeleiding is meer intensief dan de studiecheck en is bedoeld voor scholieren die in havo-5, vwo-5 en vwo-6 zitten, mob- hbo- en wo-studenten die willen doorstromen, maar niet weten wat de juiste keuze is.

Doel

 • Je werkt stap voor stap toe naar een heldere, onderbouwde studiekeuze en je wordt daarin deskundig begeleid door de experts van Videre.

Werkwijze

We starten met een uitgebreide intake. Op basis hiervan ontvang je een plan van aanpak waarin staat wat jij nodig hebt om tot een goede keuze te komen. Met behulp van het Reiss Motivation Profile, een test die je online maakt, brengen we je basisbehoeften en drijfveren in beeld. Verder maak je online de Studie Interesse Test (SIT) van Talent Focus. In drie coachgesprekken spreken we de uitgebreide rapportage van het Reiss Motivation Profile (35 pagina’s) met je door zodat jij weet wat jou echt motiveert en in beweging zet. We onderzoeken met behulp van de SIT welke van de studies die jou interesseren het beste passen bij jouw motivatieprofiel. Vervolgens maken we samen een actieplan met vervolgstappen. Uitgebreid dus, deze werkwijze, maar ook erg gedegen en betrouwbaar.

Resultaat

 • Je hebt een goed, onderbouwd inzicht in je talenten en kwaliteiten;
 • Je weet wat jou motiveert, in beweging zet en wat je gelukkig kan maken;
 • Je bent in staat om op grond hiervan passende keuzes te maken ten aanzien van je studie en verdere loopbaan.

Investering en korting

€ 695 inclusief 21% btw, je mag uiteraard alle rapporten en testen meenemen naar huis. Heb je al heel verstandig in havo-3 of vwo-3 gekozen voor begeleiding bij je profielkeuze door Videre, dan ontvang je maar liefst een korting van €295,- op dit pakket.

Vervolg

Je kan een aanvullend onderzoek aanvragen naar je intellectuele capaciteiten (kosten: €150,-) en mocht je nog onzeker zijn over je keuze, dan kun je nog aanvullende coachgesprekken aanvragen (kosten €90,-). We kunnen dan nog dieper op jouw situatie en het maken van keuzes ingaan. Neem de tijd voor een keuze en kies dan goed.

Kies bewust je profiel

Studeer gemotiveerd

Voor wie?

Voor scholieren die havo-3 of vwo-3 volgen en nu al serieus bezig willen gaan met hun studiekeuze.

Doel

 • Je kiest een profiel waarbij je nu al bewust onderzoekt voor welke studierichtingen jij belangstelling hebt;
 • Hierdoor kom je bij je studiekeuze in havo 5 of vwo-6 niet voor onaangename verrassingen te staan omdat je bijvoorbeeld niet aan de toelatingseisen voldoet. Deze vroege voorbereiding is dus heel verstandig!

Werkwijze

Na een telefonische kennismaking vul je digitaal een intakeformulier in. Je maakt online de Profielkeuzetest (PKT) van Talent Focus. Op basis van analyse wordt bepaald welke studierichtingen voor jou interessant zijn. In een persoonlijk gesprek koppelen we deze informatie aan de vakken waar jij goed in bent en zo bepalen we welk profiel bij je past en welke vakken. Ook kijken we vooruit naar de volgende studiekeuze en hoe keuzes in het voortgezet onderwijs daarop van invloed zijn.

Resultaat

 • Je hebt een goed inzicht in je talenten en kwaliteiten;
 • je weet welke studierichtingen jij interessant vindt;
 • Je kiest een profiel dat goed aansluit bij de studies die jou interesseren en die bij je passen.

Investering

€ 295 inclusief 21% btw

Vervolg

Wanneer je in het examenjaar kiest voor het programma ‘Maak een studiekeuze’, dan worden de kosten voor de begeleiding voor je profielkeuze in mindering  gebracht.(€ 295,-). In plaats van € 695,- betaal je dus € 400,-.

Voor wie?

Loop je vast in jouw studie? Het maatwerk programma ‘Studeer Gemotiveerd’ is het best geschikt voor wo, hbo en mbo studenten die weinig motivatie ervaren bij het studeren, twijfelen of ze de juiste studie hebben gekozen of die problemen ondervinden met de voortgang van de studie.

Doel

 • Je krijgt inzicht in je motivatie of het ontbreken daarvan ten aanzien van het studeren en de studie die je volgt;
 • Je leert het perspectief te zien van interesses en andere factoren die het studeren beïnvloeden;
 • Op basis van deze inzichten kun je veel beter de juiste keuzes maken.

Werkwijze

We starten met een uitgebreide intake. Op basis hiervan maken wij een analyse en ontvang je een plan van aanpak. Met behulp van tests en vragenlijsten, waaronder het Reiss Motivation Profile en de Studie Interesse Test (SIT) van Talent Focus, brengen we jouw situatie goed in kaart. Hierbij hebben we ook oog voor problematiek in het persoonlijk functioneren die van invloed is, denk aan concentratieproblemen of overmatige stress.

In drie coachgesprekken verkennen we de verschillende opties die er zijn en stellen we vast wat jij kunt doen om (weer) gemotiveerd te studeren. Samen maken we een actieplan met vervolgstappen.

Resultaat

 • Je hebt een goed inzicht in je (studie)motivatie en welke factoren hierop van invloed zijn;
 • Je kent de verschillende opties die je hebt en je weet wat jij nodig hebt om gemotiveerd te studeren;
 • Je bent in staat op grond hiervan passende keuzes te maken ten aanzien van je studie en verdere loopbaan. Tijdig switchen is bijvoorbeeld beter dan niet afgemaakt.

Investering

Omdat iedere situatie vraagt om een andere aanpak, werken we hier met maatwerk. De coach adviseert hoeveel sessies er nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. De prijs wordt dus in overleg bepaald.

  Welk programma past het beste bij jouw?

  Kies hieronder vrijblijvend een programma en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Vul hier jouw naam in*

  E-mailadres*

  Je telefoonnummer*  Vraag of opmerking

  Liever bellen?

  0519 - 701 962
  06 - 23672496

  Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden*


  Een dikke

  8!

  De persoonlijke begeleiding en advisering
  door Videre Coaching wordt gemiddeld
  gewaardeerd met een 8,6!

  8,6