Loopbaan advies
409
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-409,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Videre biedt loopbaanbegeleiding in opdracht van particulieren en organisaties

We leven in een tijd dat veranderingen elkaar in een rap tempo opvolgen. Organisaties proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen. Dit vraagt van medewerkers een flexibele en proactieve houding en kan leiden tot een hogere werkdruk, nieuwe verantwoordelijkheden en een toename van administratieve taken. Burnout is momenteel beroepsziekte nummer 1 in Nederland.

 

Voor werkgevers is het belangrijk dat werknemers op een goede manier ondersteund worden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, zodat zij gemotiveerd blijven, toegerust zijn op hun taken en adequaat omgaan met tegenslagen en veranderingen. Videre adviseert organisaties om hier op een praktische manier invulling aan te geven.

 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Videre adviseert en coacht werknemers die stappen willen zetten in hun professionele en persoonlijke ontwikkelingen. Dit proces start met een goed inzicht in eigen kwaliteiten, interesses en waarden. Van daar uit worden mogelijkheden voor verdere ontwikkeling onderzocht. Hierbij kan het gaan om kansen binnen of buiten de eigen organisatie. Ook scholingsmogelijkheden kunnen deel uitmaken van de verkenning. Kansen en doelen worden uitgewerkt in een persoonlijk actieplan.

 

Individuele outplacement

Daarnaast begeleidt Videre medewerkers die de organisatie gaan verlaten, actief op zoek gaan naar een nieuwe functie of starten als zelfstandig ondernemer. Hierbij is aandacht voor een goed afscheid van de oude werkplek, het onderzoeken van eigen sterke kanten en wensen, het vertalen van deze kwaliteiten en wensen naar kansen op de arbeidsmarkt. De volgende fase is het werken aan een goede arbeidsmarktverkenning en –benadering, versterken van netwerk- en sollicitatievaardigheden en coaching bij het sollicitatieproces. Hierbij wordt rekening gehouden met nieuwe inzichten en ingespeeld op actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

 

Re-integratie 2e spoor

Videre coacht werknemers die (mogelijk) niet meer terug kunnen keren naar de functie die zij uitoefenen. Hieraan kunnen lichamelijke beperkingen ten grondslag liggen, psychische klachten of een combinatie van beide. Er is aandacht voor het hervinden van een nieuwe (energie)balans, focussen op mogelijkheden in plaats van op de beperkingen, het vertalen van mogelijkheden naar kansen op de arbeidsmarkt en het realiseren van deze kansen. Bij een re-integratietraject wordt rekening gehouden met de wettelijke kaders en verplichtingen. Daarnaast dient het traject goed afgestemd te worden op de situatie en mogelijkheden van de cliënt. Dit is echt maatwerk.

Videre adviseert werknemers en organisaties bij loopbaanvragen.

loopbaanonderzoek
loopbaancoach
De voordelen van Videre

  • Een persoonlijke benadering
  • De inzet van professionele tests
  • Eén adviseur voor gehele traject
  • Kennis van de regionale arbeidsmarkt en scholingsmogelijkheden
  • Duidelijke adviezen en een heldere rapportage
  • Snelheid van werken en korte doorlooptijden